Skip to main content


Draghundskurs

Start 19 augusti klockan 10.00

Har du tyckt att det ser härligt ut när folk springer eller cyklar med sin hund, men tänkt att du har fel sorts hund? Drömmer du om att glida fram bakom din hund på fjället? Men tror att din hund är för nosig, för reaktiv eller för försiktig? Kanske känner du att det är svårt astt hinna med att ge din hund utlopp för dess rörelsebehov och samtidigt hinna med egen träning? Varför inte träna tillsammans?

Alla hundar kan dra! Faktum är att många hundar mår väldigt bra av att dra. Det är ett sätt att få utlopp för energin, att ha ett ställe där det inte bara är accepterat utan uppskattat att dra i linan. För den lite blyga hunden är det en kick för självförtroendet att få lära sig att gå först, att vara den som är längst fram och löser uppgifterna. Barmarksdrag är en hundsport som växer enormt mycket, allt fler får upp ögonen för vilken fantastisk träningsform, eller tom livsstil det är. Man ser dessutom allt fler olika hundtyper som dragtränas, vilket är superkul! Draget ger så mycket till allt från den lilla chihuahuan till den stora mastiffen.

Kursen startar med hur du förbereder din hund för draget. Hur du bygger upp en hund som är grundstark och smidig. En hund som är redo för att jobba i selen. Vi går sedan steg för steg igenom inlärning av draget, hur vi ser till att hunden faktiskt förstått uppgiften och viktiga saker att tänka på. Du väljer själv om du och din hund vill träna på drag med cykel/kickbike eller där du springer, sk canicross. Att sen byta, eller variera vad hunden drar är både nyttigt och roligt.

Du behöver inte ha någon dragsele från start, vi kommer att prata om hur en bra sele ska sitta första gången. Från andra gången behöver hunden ha en välsittande dragsele.

Kursen är på 4 träffar á 90 minuter. Vi träffas en gång i månaden och däremellan håller vi kontakten och hjälper varandra i kursens egna facebookgrupp

Du behöver ha:

  • midjebälte (från gång 3 på kursen)
  • dragsele (från gång 2 på kursen)
  • bekväma skor
  • någon form av expander (tex i midjebältet eller ett expanderkoppel) Från 3e träffen.
 • Plats

  Olika platser i Heby för olika delar i kursen.

 • Datum

  19/8, 9/9, 30/9 och 21/10

 • Tid

  Klockan 10.00

 • Pris

  1400 kr