Skip to main content

Problemhund eller hund med problem?

Det vi människor lite slarvigt kallar för en problemhund är i själva verket en hund med problem av något slag. Vi ser symtomen och tycker att det är problemet, tex utfall i koppel, medan det för hunden i själva verket är lösningen på problemet/hotet.  

Det här är en viktig skillnad! När vi förstår det så inser vi att det egentligen inte är symtomet vi behöver träna bort, vi behöver ändra hundens känsla, så att den inte känner att den behöver göra det där utfallet (eller vad som nu är problembeteendet).

Under en beteendeutredning så börjar vi alltid med en grundlig intervju. Jag vill veta så mycket som möjligt om både beteendet ni vill ha hjälp med, men även om hundens vardag, hundens uppväxt och allt annat som kan påverka hunden. Ju mer jag får veta, ju mer exakt kan jag göra min träningsplan. Under intervjutillfället får du med dig några saker ni börjar med direkt och inom 10 dagar får du sedan en träningsplan gjord för just din hund, för att hjälpa er dit ni vill. I paketet ingår även 2 träningsträffar a´ 60 min där vi går igenom träningsupplägget och jobbar med övningarna där, men självklart även anpassar det utefter hur träningen går och eventuella saker som dyker upp längs vägen. Vid behov går det givetvis att köpa till flera timmar!

1 paket innehållande intervju på c:a 1.5h och 2 träningsträffar a´60 min kostar 2800kr. 

Jag är självklart utbildad och H-märkt hundpsykolog, eller som det heter från 2024 beteendeutredare hund!